290 акта са съставени в София през уикенда

aktove-policia

290 акта са съставени в София през уикенда, като 90 от тях са за неносене на маски на обществени места. Това заяви шефа на СДВР Георги Хаджиев по БНТ.

От началото на въвеждане на извънредното положение, съставените актове са над 500. Целта на служителите на СДВР не е санкционна, а е превантивна.

„От вчера аз съм изключително приятно изненадан от лекарското съсловие и бих ги поздравил за тази кампания, която предприемат, защото в съботния ден видяхме, че жителите на столичния град не са толкова дисциплинирани. Аз имах възможността във вчерашния ден да изляза на терен да видя и ситуацията беше коренно различна“, заяви Хаджиев.

Надяваме се че за предстоящите Великдендски празници хората ще осъзнаят че е необходимо да си стоят по домовете.

Непълнолетните не могат да бъдат санкционирани за неспазване на мерките, но уведомяваме родителите им да предприемат мерки. Родителите се призовават в районните управления. С тях работят колегите от детска педагогическа стая и няма пречка да се състави акт на някой от родителите за неупражняване на родителски контрол.

За предстоящите Великденски празници, СДВР ще има ангажимента да обезпечава обществения ред в прилежащите територии около църквите. Организацията в самите църкви е ангажимент на самата църква. Ще има засилено полицейско присъствие, като от полицията няма да спират да предупреждават гражданите да спазват противоепидемичните мерки.

От полицията ще положат максимални усилия да разположат КПП-та и да отделят потоците от хора и да недопускат струпването на много хора.