21 нелегални мигранти и трима трафиканти са задържани в София

bezanci-migranti-kanaldzii

Полицията в София задържа 21 нелегални мигранти и трима трафиканти в Обеля и близо до метростанция Бели Дунав.

Задържаните са били превозвани в три автомобила. Сред тях има и майки с деца. Тепърва ще се установяват и произхода им. Нелегалните мигранти се разбягали в района на кварталите „Обеля” и „Надежда”.  Сред тях има и майки с деца. Последвала е акция по издирване. Мигрантите бяха задържани и отведени в 9 РУ. Арестувани са и тримата мъже, превозвали чужденците . Акцията е на „Криминална полиция“ към СДВР.

Заловените снощи нелегални мигранти в София са граждани на Ирак и Иран. Част от тях до момента не са пребивавали на територията на България, предаде БНР.

Трима са задържаните мъже, които са превозвали мигрантите в автомобили. Единият от тях се опитал да избяга от полицията. При обиска в единият автомобил са намерени и амфетамини. В групата на мигрантите има шест деца между три и шест години. Сред заловените чужденци има и такива, които имат регистрация в Държавната агенция за бежанците у нас. Предстои да бъде установено какъв е бил маршрутът на мигрантите и дали става дума за по-сериозен канал за трафик на хора към страни от Западна Европа.

По случая е образувано досъдебно производство.

След установяване на произхода на нелегалните имигранти те вероятно ще бъдат настанени в някой от центровете за бежанци у нас