Забравен пътен знак донесе глоби на 18 шофьори

знак-30-км

От общината проверяват чия е вината за забравения знак

Пътен казус след ремонтите на бул. „България” в столицата – близо 20 шофьори ще получат солени глоби заради забравен знак. Един от тях е за ограничение на скоростта до 30 км/ч. и е трябвало да бъде премахнат с края на ремонта.

След като разбраха за забравения след края на ремонта на булеварда знак, от общината решиха проблема със знак на земята.

При липсата на знак след кръстовище по правилник важи ограничението от 50 км/ч. Следвайки това правило, пътната полиция разполага мобилна камера и настройва радара да лови нарушенителите. Оказва се обаче, че истинското ограничение в участъка е трябвало да бъде 70 км/ч. Съответният знак обаче се появи три дни след акцията.

По закон за знаците отговаря стопанинът на пътя, в случая – Столичната община.

Резултатът от действията на институциите е пълно объркване сред шофьорите. Един от 18 санкционирани вероятно ще загуби книжката си за три месеца и ще плати 800 лв. глоба, тъй като е заснет със 110 км/ч. Останалите са превишили с 30 километра и ги очакват глоби до 400 лв.

При липсата на знак след кръстовище по правилник важи ограничението от 50 км/ч. Следвайки това правило, пътната полиция разполага мобилна камера и настройва радара да лови нарушенителите.

Оказва се обаче, че истинското ограничение в участъка е трябвало да бъде 70 км/ч. Съответният знак обаче се появи три дни след акцията.

От общината проверяват чия е вината за забравения знак.