16 детски градини се строят в София в момента

detska-gradina-triaditsa

В момента в София се строят 16 сгради на детски градини, а за още 18 има проектна готовност. Това стана ясно при откриването на новата сграда на детска градина № 40 в район „Триадица“.

„Столичното предучилищно образование е изключително важен етап в подготовката на децата. В момента в район „Триадица“ се изграждат две нови сгради – довършва се детската градина в „Манастирски ливади-изток“ за 8 групи и се строи сграда за 4 яслени групи. Изготвен е проект за нова детска градина за 8 групи в ж.к. “Стрелбище“, за което районът е получил финансиране от Столична община.“ Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, която присъства на тържествен водосвет на новата сграда към ДГ № 40 „Проф. Г. Ангушев“ в район „Триадица“.

Общо 40 семейства записаха децата си в новите две яслени групи на детското заведение. Детската ясла е част от програмата на кмета на София Йорданка Фандъкова за изграждане на нови детски градини и ясли.

Средствата са осигурени от Столична община, а строителството се изпълнява и контролира от район „Триадица“. Двете яслени групи са изпълнени след цялостен ремонт и преустройство на сградата на бивш спортен клуб на ул. „Боянски водопад“ № 87 по първоначална идея на бившия кмет на района, а след това продължи дейността настоящият. Сградата и двора са цялостно обновени, има спални и помещения за игра, както и две нови детски площадки на двора.