Центърът на София е под полицейска блокада

полиция

Жителите и гостите на София забелязаха огромно струпване на полиция и жандармерия в района на площад „Княз Александър I“.  Полицейската блокада е част от мерките за сигурност, които се предприемат преди концерта на открито в новогодишната нощ. 

Жандармерия

Полицията съсредоточава голям ресурс от служители, които ще следят за сигурността и безпрепятственото струпване на много хора в района на празненството. Желаещите  да посрещнат новата година на жълтите павета от 22.00 до 01.00 часа, ще бъдат пропускани през 8 пункта около площада. 

жандармерия

През последните няколко часа, екипи на МВР обхождаха района и направиха последни проверки за сигурността, преди камиони на жандармерията да блокират изцяло подстъпите към площада. Очаква се в по-късните часове, освен жандармерията и тежки машини на фирмите за чистота да паркират с което да препречат на евентуални терористични атаки с автомобили.

Полицейска блокада

От столична община препоръчват да използвате градския транспорт, за да се придвижите към площад „Княз Александър I“. В сайта на Центъра за градска мобилност може да видите кои линии ще работят през нощта. Не всички линии на трамваите, тролеите и автобусите ще се движат и след полунощ. Метрото обаче ще е денонощно, като интервала на движение ще е през 20 или през 40 минути в зависимост от линията.