Хиляди мотористи откриха мотосезона в София /снимки/

otkriha-motosezona

Точно в 10 ч започна концертът на площада пред храм-паметника „Свети Александър Невски“, а в 11:30 ч рокерите се отправиха на шествие от храм-паметника „Свети Александър Невски“ до Националния исторически музей.

Още от сутрешните часове оглушителен звук превзе центъра на София. За любителите на високите скорости и адреналина от цялата страна днес е истински празник.

Мотото тази година е „На пътя има място за всички“. Организаторите съобщиха данни за пътнотранспортните произшествия с участието на загинали и ранени мотористи, и призоваха за повече внимание и толерантност на пътя.

Беше отслужена молитва за здраве и безопасност при пътуване.

Днес очакваме около 15 000 моториста да се включат в събитието. Спазваме всички противоепидемични мерки”, каза Румен Дунев  от клуб „Джентълмен“.

По този повод Пътната полиция започва нова акция – този път за мястото, на което мотористите слагат регистрационните си табели. Те ще бъдат снимани в гръб, за да се вижда кой с какъв номер кара.

Глобата за неправилно поставен номер е до 300 лева, водач може да остане без книжка за половина година. Акцията започва от събота и е обвързана със старта на мотосезона. Ще продължи до другата сряда.

От пътна полиция обясниха още, че напоследък мотористи ползват номера на друго превозно средство. Това се случвало и при коли, които не са регистрирани.

Това обаче е престъпление и в този случай наказанието може да е до една година затвор.

Миналото лято имало доста такива нарушения, както и задържани за 24 часа.

otkriha-motosezona