София, снежна буря и мъгла. Тогава на помощ на MySofia идва SEAT ATECA

seat-ateca

След като наш екип беше поканен на официалното откриване на новия SEAT Ateca в Барселона за офроуд тест,  отдавна бяхме решили да изпитаме автомобила и в сняг. 

27 февруари. Чухме прогнозата за времето и веднага се обадихме на нашите приятели от SEAT България. Това беше може би последния ни шанс за сезона да съчетаем софийските улици, SEAT ATECA и силния сняг. 

test-drive-seat-ateca

Преди да потеглим по улиците на София, решихме да тестваме модерната 4DRIVE система. А какво по-добро място от пътя Драгалевци – Щастливеца. Автомобилът ни е отблагодари с мощност и сцепление, благодарение на едни от най-модерните системи “all-wheel drive “ в света. Разбира се бяхме активирани функциите Офроуд и Сняг и наистина не успяхме да усетим дори и най-слабо приплъзване или поднасяне по непочистения път.

test-drive-seat-ateca-2

Окачването е по-комплексно и реагиращо, благодарение на стабилизиращата щанга, предлагаща по-добро завиване и контрол на волана при всякакви условия и различни настилки, а точно тази вечер настилката беше неутъпкан сняг.

test-drive-seat-ateca-3

Малко преди полунощ, беше време да покараме SEAT ATECA и по софийските улици. Няма да ви разказваме за технологиите и екстрите в купето, защото наблегнахме на паркирането и шофирането по заснежените софийски улици. 

test-drive-seat-ateca-4

За хората, които изпитват стрес от паркирането, Ateca ни изненада с видимост 360º благодарение на камерите разположени в автомобила и с асистента за паркиране, използващ свръхзвукови сензори, за да измерят дистанцията от задния край на колата, поемат контрола над волана и задействат спирачките, за да предпазят от сблъсък.

test-drive-seat-ateca-5

Отново бяхме включили „снежен режим“ и нямаше нужда да чакаме снегорините да чистят пред нас. 

test-drive-seat-ateca-6

Не случайно първият SUV автомобил на SEAT е избран за „The Best Buy кола в Европа за 2017“ според журито на AUTOBEST 2017 – едни от най-престижните европейски награди в автомобилната индустрия. За пръв път четири от петте финалиста в конкурса са SUV/кросоувъри и ATECA бе избран за най-добрия сред тях със завидна преднина. ATECA без съмнение е Вашата най-добра опция, благодарение на своя дизайн, иновативните си технологии и гарантирания комфорт от шофирането.

test-drive-seat-ateca-7

Новият ATECA е уникална комбинация от отличителен дизайн, удоволствие от шофирането, градска гъвкавост и убедителна ефективност. Първокласна свързаност, иновативни асистиращи системи и високоефективни устройства са сред неговите технологични акценти и превръщат ATECA в един от най-иновативните SUV автомобили в сегмента. Изключително качество, прецизна изработка и атрактивна цена правят ATECA истински SEAT.

test-drive-seat-ateca-8

За задвижването на новия Seat Ateca се грижат няколко двигателя с мощност между 115 и 190 к.с. От дизелова страна се предлагат 1,6 TDI със 115 к.с. и 2,0 TDI с два варианта на мощността – 150 и 190 к.с. Бензиновите опции са еднолитров TSI със 115 к.с. и 1,4 TSI със 150 к.с.

Новият SUV на испанците се предлага в България на стартова цена от 39 900 лв. с ДДС.

test-drive-seat-ateca-9

Вижте още: С нявият SEAT ARONA по улиците на София