Шведската група „Сабатон“ представи песен за Дойранската епопея /видео/

sabaton-the-valley-of-death-bulgaria-doyran

Шведската метъл група „Sabaton“ представи песен за България в новия си албум „The War to End All Wars“, който излезе днес. Темата на албума е първата световна война, а конкретната песен се казва „The Valley of Death“ – „Долината на смъртта“. В нея се разказва за Дойранската епопея и героизма на българите. 

Шведите обявиха парчето и представиха малък откъс от него в официалния си YouTube канал през октомври 2021 година, а днес официално представиха албума и песента за Дойранската епопея. Sabaton, чиито песни са предимно обвързани с война, чест и героизъм обещаваха да направят песен за България още от първото си идване през 2009 година и оттогава са имали 8 концерта в страната.

Композицията е деветата песен от албума, който излезе днес. The War to End All Wars съдържа 11 песни и е продължение на предишния албум The Great War. Албумът се фокусира върху зверствата, чудесата и събитията около Първата световна война, разказани от шведите.

Sabaton вече обяви и турнето си The Tour To End All Tours, което започва на 4 март от Норвегия и ще мине и през България.

Скандинавската група е сред основните участници на Hills Of Rock`2022. Концертът е на 23 юли, на Гребния канал в Пловдив.

Групата от Фалун, Швеция, е създадена през 1999 г. Албумите им са с милиони продажби и платинен статус в цял свят.