Безплатен вход, много игри и изненади за деца на Sofia Open 2018 в „Арена Армеец“

arena-armeec
Арена "Армеец"

6 февруари (вторник) ще бъде истински празник за децата по време на DIEMA XTRA Sofia Open 2018. Всички деца до 14 г. влизат безплатно в „Арена Армеец“.  За всички малчугани са предвидени много игри и изненади. Те ще ги очакват във фензоната и в самата зала.

В рамките на Kids Day ще се включат преподаватели и ученици от училището за приложни изкуства „Свети Лука“. Те ще представят на децата и гостите на турнира Sofia Open традиционни занаяти. Най-малките посетители ще имат възможност да се включат в уъркшоп, да сътворят свои произведения с помощта на художниците и да експериментират с различни материали.

Всички 16 деца от програмата на Българската федерация по тенис „3Т – Тенис Тийм Талант“ ще играят на централния корт преди основния мач от 18 часа с тенисист от световния елит. Така 6 февруари ще се превърне в много специален ден и за тези големи български таланти до 12 и до 14 г., на които се възлагат големи надежди за бъдещето.

За трети път в историята си България ще бъде домакин на турнир от календара на Асоциацията на професионалните тенисисти (ATP). Надпреварата на Sofia Open ще бъде от категория ATP 250, като победителят ще добави 250 точки към своя резултат в световната ранглистата. Турнирът ще се проведе в многофункционалната спортна зала „Арена Армеец София“, която е с капацитет 12 000 места. 

Ето я и предварителната програма за турнира DIEMA XTRA SOFIA OPEN:

Неделя, 4 февруари, от 12:00 ч. – първи кръг квалификации
Понеделник, 5 февруари, от 12:00 ч. – втори кръг квалификации + първи кръг единично + първи кръг двойки
Вторник, 6 февруари, от 12:00 ч. – първи кръг единично + първи кръг двойки
Сряда, 7 февруари, от 12:00 ч. – първи и втори кръг единично + първи кръг и четвъртфинали двойки
Четвъртък, 8 февруари, от 12:00 ч. – втори кръг единично + четвъртфинали двойки
Петък, 9 февруари, от 12:00 ч. – четвъртфинали единично + полуфинал двойки
Събота, 10 февруари, от 14:00 ч. – полуфинали единично + полуфинал двойки
Неделя, 11 февруари, от 14:00 ч. – финал двойки + финал единично