23 C
Sofia
понеделник, август 19, 2019

Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Над 300 състезатели от 30 държави на турнира по фигурно пързаляне „София трофи“

08.02.2018 - 11.02.2018

sofia-2018-european-sports-capital

За трета поредна година турнирът по фигурно пързаляне „София Трофи“ фокусира огромен интерес и е сред най-очакваните спортни събития през зимата. В надпреварата ще участват над 300 състезатели, които от утре до неделя ще определят най-добрите в стартовете, валидни за Европейската купа при младите. От тази зима турнирът е част от програмата на София – Европейска столица на спорта.

Организатор на надпреварата, която е за мъже, жени, юноши и деца, е кънки-клуб „Денкова-Стависки“. Входът за зрители е свободен.

Състезанието по фигурно пързаляне е част от календара на Международния кънки съюз (ISU) и на него ще се набират точни за участие на световното юношеско първенство и за шампионата за мъже и жени през март. Този турнир е част от веригата Европейски критериум и е Европейска купа за деца и юноши. Европейската клуба включва още четири състезания в Словения, Сърбия, Италия и Унгария. България ще участва с много фигурнисти като от клуб „Денкова-Стависки“ те са 2 на брой, от Елит – 10, от Айс пик и Ледени искри по 8 и други.

При жените ще участва Христина Василева, а при девойките Александра Фейгин от клуб „Денкова-Стависки“. Фейгин е четирикратна носителка на Европейската купа. В различните възрасти Елица Панчева и Васил Димитров са петкратни носители на Европейската купа, Пресияна Димитрова има четири купи, а Мария Манова – три.

Секретарят на организационния комитет на „София 2018 – Европейска столица на спорта“ Анатоли Илиев информира, че мястото на събитието по фигурно пързаляне е в Зимния дворец в София, като входът за зрители е безплатен. По думите на Илиев на турнира ще има много млади състезатели от Европа. В състезанието, ще участват и над 70 български фигуристи.

 
 

Детайли

Начало:
08.02.2018
Край:
11.02.2018
Категория за Събитие:
Събитие Тагове:
, , ,

Място

Зимен дворец на спорта
Студентски Комплекс
София, 1700
error: Content is protected !!